Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Biscuiti digestivi Biscuiti digestivi | |
1 conserve conserva | Lapte condensat
Lapte condensat (400g) | |
2 linguri lingura | Cacao Cacao | |
100 - 150 g g | Miez de nuca Miez de nuca | |
Frunze de mate
Frunze de mate (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBomboane rapide cu biscuiti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Da biscuitii prin blender pentru a-i marunti foarte fin. Toarna deasupra laptele condensat, nuca macinata, cacao, esentele. Amesteca foarte bine, la inceput cu lingura de lemn si mai apoi cu mana, pana ai o compozitie omogena.
Lasa 15 minute deoparte, apoi poti modela bomboanele, de marimea unei nuci. Cel mai simplu este sa modelezi bomboanele cu mainile usor umede.
La final, le poti da prin nuca de cocos, nuca macinata, cacao sau chiar mici bombonele colorate. O alta varianta este sa dai bomboanele la congelator 10-15 minute pentru a fi foarte reci. Apoi le dai prin ciocolata topita (amaruie, alba sau cu lapte) folosind doua furculite pentru a acoperi bomboanele intr-un strat uniform de ciocolata. Lasa-le apoi pe o hartie de copt, pana ciocolata este intarita.
Aceste bomboane rapide cu biscuiti se pastreaza foarte bine 5-6 zile la temperatura camerei, in caserola inchise ermetic.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.