Mod de preparare
1. Amesteca faina, migdalele, cacaua, scortisoara si zaharul pudra cu un varf de sare si asaza pe o suprafata de lucru. Creaza un tunel in mijloc si asaza untul rece maruntit in jurul tunelului. Sparge un ou in tunel si adauga si galbenusurile de la celelalte doua, apoi taie in bucati tot ce e pe suprafata de lucru pana cand se formeaza aglomerari precum firimiturile. Framanta-le rapid intr-un aluat neted, da-i forma rotunda, apoi impacheteaza-l in folie si pune-l la rece timp de 2 ore.
2. Incalzeste cuptorul la 180°C si asaza hartie de copt intr-o tava.
3. Intinde aluatul pe o suprafata de lucru infainata pana ajunge la o grosime de aproximativ 4mm. Formeaza 60-80 de reni cu ajutorul unui cutit si al unui carton decupat in forma aleasa. Asaza renii in tava si coaceti timp de 6-8 minute. Scoate-i apoi din cuptor si lasa-i la racit.
4. Topeste crema de ciocolata in bain marie si intinde-o pe jumatate din biscuitii-reni, insa fara a pune si pe picioarele lor. Creaza biscuiti-sandvici asezand renii ramasi peste cei unsi cu ciocolata.
5. Amesteca zaharul pudra pentru glazura cu sucul de lamaie, formand o crema groasa. Umple un pistol pentru decorarea prajiturilor cu varf subtire si deseneaza pe o parte ochii renilor. astepata sa se usuce, apoi fa acelasi lucru si pe partea cealalta. Depoziteaza-i apoi intr-un container uscat. Pofta buna!