meriți să fii surprins
Biscuiti cu crema de lamaie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

aluat

225 g g Unt Unt
110 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 bucati bucata Lamai Lamaie
375 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 varfuri varf Sare iodata fina Sare iodata fina

crema

150 g g Unt Unt
220 g g Zahar pudra Zahar pudra
4 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie

Biscuiti cu crema de lamaie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Pentru biscuiti, se preincalzeste cuptorul la 180 grade C si se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Untul se aduce la temperatura camerei si se amesteca intr-un bol mare cu zaharul pudra. Se incorporeaza coaja de lamaie, se adauga faina si sarea si se amesteca pana cand se obtine un aluat care trebuie framantat usor. Folosind un sucitor se obtine o foaie de aluat de circa 5 mm si se decupeaza 20-24 de biscuiti rotunzi care se aseaza in tava si se dau la cuptor circa 12-15 minute. Biscuitii se lasa la racit in tava timp de 5 minute, apoi se scot si intre timp se prepara crema.

Pentru crema, untul se bata pana devine moale, apoi se adauga zaharul pudra, iar cand acesta este incorporat se adauga si sucul de lamaie si se amesteca bine.

Jumatate dintre biscuiti se ung cu crema si peste ei se pun cei ramasi, apoi se pudreaza cu zahar. Pofta buna!