« Inapoi

Somon la cuptor pe pat de fenicul

Feluri Principale

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(2)
Durată
Dificultate
2 Aprecieri
Somon la cuptor pe pat de fenicul
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Se curata bulbii de fenicul, frunzele se pun deoparte. Bulbii se taie in doua, se indeparteaza tulpina, apoi jumatatile de bulb se taie oblic, in fasii subtiri. Se curata ceapa verde si se taie inele. Se aseaza, impreuna cu feniculul, intr-o forma de sufleu unsa. Se amesteca vinul alb si frisca cu sare, piper si mustar. Se adauga la legume, se coc 5-10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Intre timp se zdrobesc semintele de fenicul in mojar. Se rup frunzulitele de patrunjel, se toaca si se amesteca cu semintele de fenicul si cu o lingurita de piper. 

Se spala fileurile de somon, se usuca prin tamponare, se sareaza si se dau prin amestecul de piper si fenicul. Se aseaza pe patul de fenicul si, in functie de grosimea fileurilor, se dau la cuptor 20-25 de minute. Se toaca frunzele de fenicul si se presara pe deasupra. Se poate servi cu piure de cartofi sau crochete. Pofta mare!