« Inapoi

Prajitura cu coacaze si crema de cacao si alune

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

25 Min.
(8)
Durată
Dificultate
8 Aprecieri
Prajitura cu coacaze si crema de cacao si alune
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de preparare: 60 Min.
Timp de gatire: 25 Min.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic. Amestecam pentru a omogeniza compozitia. Cand amestecul e complet omogen, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si amestecam din nou. Lasam pe foc pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si punem amestecul deoparte.

Intr-un alt vas amestecam faina cu nucile, cacaoa si un varf de cutit sare si punem si acest amestec deoparte.

Separam albusurile de galbenusuri.

In compozitia de ciocolata, unt si zahar adaugam galbenusurile si le incorporam bine, apoi venim cu amestecul de faina, cacao si nuci pe care il incorporam bine, adaugam laptele, frisca lichida si cele 3 albusuri batute spuma.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia niveland-o cu ajutorul unei spatule. Dam la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25 de minute.

Intre timp, pregatim crema: Punem crema de branza intr-un bol, adaugam si crema de cacao si alune de padure si apoi mixam pana se omogenizeaza si apoi o dam la rece.

Cand s-a racit si blatul si crema, incepem sa asamblam prajitura.

Taiem blatul in trei parti egale. Punem o parte din blat pe un platou, adaugam crema, punem si coacaze, apoi punem un alt blat, iar crema, coacaze si la urma ultimul blatul, crema si ornam cu coacaze si fulgi de migdale.

Lasam cateva ore la frigider sau peste noapte inainte de a taia prajitura. Pofta buna!