« Inapoi

Pasca

Diverse

Apreciază Adaugă la favorite

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

120 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Pasca
Printează Trimite pe email

Reteţa a fost adaugată la favorite!

Reteţa este deja adaugată la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 120 Min.

1. Pentru aluat, se amesteca drojdia cu putin lapte si o lingurita cu zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu drojdia inmuiata si se lasa sa creasca la loc cald. Se amesteca galbenusurile cu sarea si apoi se bat cu zahar pana isi dubleaza volumul. Se toarna maiaua peste restul de faina, se amesteca, adaugand galbenusurile si putin lapte caldut.

2. Se framanta aluatul, se adauga treptat uleiul si untul topit. Cand aluatul se desprinde de pe maini se acopera si se lasa la crescut o ora. Se opreste o treime din aluat, iar din restul se intinde o foaie intr-o cratita tapetata cu hartie de copt.

3. Se amesteca branza cu untul, galbenusurile, smantana, sarea, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, faina, stafidele inmuiate in apa calda si albusurile batute spuma. Se toarna umplutura in forma si din aluatul ramas se impleteste un sul si se aseaza deasupra.