« Inapoi

Cheesecake cu ciocolata si rom

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

120 Min.
(4)
Durată
Dificultate
4 Aprecieri
Cheeseake cu ciocolata si rom
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 120 Min.

Intr-un vas, puneti apa, zaharul si romul.Adaugati si stafidele si lasati pe foc pana se evapora romul si stafidele se hidrateaza. Apoi luati de pe foc si lasati la racit.

Pregatiti blatul. Luati 2 chec-uri cu cacao si ciocolata si le sfaramitati. Topiti ciocolata si turnati peste chec-ul sfaramitat. Omogenizati bine totul.

Tapetati o tava (tava sa fie cu inel) cu hartie de copt (atat baza cat si peretii) si adaugati amestecul de chec si ciocolata. Cu ajutorul unei spatule presati bine acest amestec, astfel incat sa se formeze baza cheeseake-ului. Puneti si pe peretii tavii si presati bine.

Pentru umplutura, pregatiti un bol, in care adaugati mascarponele si zaharul si mixati bine pana se omogenizeaza totul.

Adaugati frisca lichida si mixati din nou. Adaugati pe rand ouale (2 cate 2) si omogenizati prin mixare. La final, adaugati stafidele hidratate la inceput si mixati din nou. Turnati peste baza si bagati la cuptor la 160 °C timp de o ora. Apoi mai lasati in cuptorul oprit, cu usa deschisa inca 30 minute.

Pentru decor, topiti ciocolata si cu ajutorul unui posh presarati fasii de ciocolata pe cheesecake.