meriți să fii surprins
Tort de branza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
250 g g Zahar Zahar
40 g g Unt Unt
3 bucati bucata Oua Ou
1 varfuri varf Drojdie Drojdie
3 ml ml Esenta de vanilie Esenta de vanilie
750 g g Branza de vaca Branza de vaca
150 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
10 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
5 linguri lingura Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata
100 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra

Tort de branza

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(7)

Mod de preparare

Pentru blat:

1. Preincalzim cuptorul la 180 de gradeCelsius si ungem cu unt o tava.

2. Batem cu mixerul ouale cu zaharul pana cand se fac albe, adaugam branza de vaci, 40 g de unt inmuiat, esenta de vanilie, apoi faina cernuta si drojdia si la sfarsit ciocolata faramitata.

3. Punem compozitia in cuptor pentru 40 de minute. Putem incerca blatul cu o scobitoare.

4. Dupa ce e gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Taiem apoi partea superioara a blatului in asa fel incat miezul sa ramana la vedere si sa fie perfect drept.

Pentru crema:

1. Amestecam bine branza de vaci cu jumatate din cantitatea de zahar pudra vanilat.

2. Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina. Dupa 10 minute le scoatem, eliminand excesul de apa.

3. Adaugam 2 linguri de frisca care a fost incalzita, amestecam cu branza de vaci si zaharul, iar separat batem restul de frisca cu restul de zahar.

4. Adaugam acest amestec cu mare grija, treptat, la compozitia de mai inainte.

5. Punem blatul intr-o forma detasabila si deasupra asezam crema obtinuta din frisca si branza. La sfarsit, adaugam picaturi de ciocolata topita, desenand un model dupa propria fantezie.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.