
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
250 g g | Zahar Zahar | |
250 g g | Branza de vaca Branza de vaca | |
40 g g | Unt Unt | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
1 varfuri varf | Drojdie Drojdie | |
3 ml ml | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
500 g g | Branza de vaca Branza de vaca | |
150 g g | Zahar vanilat Zahar vanilat | |
10 g g | Gelatina alimentara Gelatina alimentara | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
5 linguri lingura | Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata | |
100 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort de branza
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru blat:
1. Preincalzim cuptorul la 180 de gradeCelsius si ungem cu unt o tava.
2. Batem cu mixerul ouale cu zaharul pana cand se fac albe, adaugam branza de vaci, 40 g de unt inmuiat, esenta de vanilie, apoi faina cernuta si drojdia si la sfarsit ciocolata faramitata.
3. Punem compozitia in cuptor pentru 40 de minute. Putem incerca blatul cu o scobitoare.
4. Dupa ce e gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Taiem apoi partea superioara a blatului in asa fel incat miezul sa ramana la vedere si sa fie perfect drept.
Pentru crema:
1. Amestecam bine branza de vaci cu jumatate din cantitatea de zahar pudra vanilat.
2. Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina. Dupa 10 minute le scoatem, eliminand excesul de apa.
3. Adaugam 2 linguri de frisca care a fost incalzita, amestecam cu branza de vaci si zaharul, iar separat batem restul de frisca cu restul de zahar.
4. Adaugam acest amestec cu mare grija, treptat, la compozitia de mai inainte.
5. Punem blatul intr-o forma detasabila si deasupra asezam crema obtinuta din frisca si branza. La sfarsit, adaugam picaturi de ciocolata topita, desenand un model dupa propria fantezie.
Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.