« Inapoi

Branzoaice

Aperitive si Minuturi

Paine, Aluaturi si Blaturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(3)
Durată
Dificultate
3 Aprecieri
Branzoaice
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Puneti faina intr-un bol, apoi galbenusurile care sunt la temperatura camerei, zaharul, untul taiat cubulete care este si el la temperatura camerei, coaja de lamaie, sarea si drojdia uscata. Framantati putin si apoi incepeti sa puneti laptele caldut, putin cate putin si framantati pana obtineti un aluat moale si deloc lipicios si foarte suplu la atingere. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei pe care il acoperiti cu folie de plastic si il lasati la creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul. 

Cat timp creste aluatul, va ocupati de umplutura. Amestecati branza de vaci cu doua oua. Dupa ce ati amestecat bine totul, adaugati zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizati bine totul. Apoi adaugati stafidele si la sfarsit adaugati grisul pe care il incorporati bine.

Dupa ce a crescut aluatul, il rasturnati pe blatul de lucru, apoi il taiati in jumatate, modelati fiecare jumatete intr-o bila. Luati una din ele, presarati putina faina pe ea si pe blatul de lucru si incepeti sa intindeti. Dupa ce ati intins bine foaia, taiati un patrat de 30 x 30 cm. Apoi taiati foaia in jumatate si apoi in sferturi astfel incat sa obtineti 4 patrate. Puneti din branza in fiecare patrat si apoi luati doua colturi si le presati bine impreuna, apoi le luati si pe celelalte doua ramase, le presati foarte bine, iar apoi luati din nou colturile si le presati pana obtineti forma branzoaicei. Procedati la fel cu toate celelalte. Dupa ce le-ati facut pe toate, le puneti in tava, le ungeti cu putin galbenus batut si le dati la cuptor, la 180 grade C ptr aprox 25 minute. Dupa ce s-au racit, le pudrati cu zahar.