« Inapoi

Biscuiti cu nuca

Deserturi

Paine, Aluaturi si Blaturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Biscuiti cu nuca
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Toate ingredientele, mai ales untul, trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol incapator se spumeaza untul, zaharul pudra si coaja de lamaie, pana se obtine o spuma alba, in care granulele de zahar nu se mai simt. Se adauga oul si se amesteca. Se pun apoi faina si praful de copt si se amesteca. La final, se adauga si nucile date prin blender (sau taiate grosier din cutit). Se obtine asftel un aluat omogen, lipicios. Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece o ora.

Se incinge cuptorul la 190° si se tapeteaza tava cu hartie de copt. Din aluatul rece, se modeleaza bilute de marimea unei mingi de ping-pong. Se asaza in tava si se pune pe fiecare o visina confiata.

Biscuitii se coc 10-12 minute sau pana sunt aurii. Se lasa la racorit in tava, apoi se muta pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.