meriți să fii surprins
Tort de morcovi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
200 ml ml Ulei Ulei
120 g g Zahar Zahar
100 g g Zahar brun Zahar brun
3 bucati bucata Oua Ou
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
0,5 lingurite lingurita Nucsoara Nucsoara
0,5 lingurite lingurita Cuisoare Cuisoare
0,5 lingurite lingurita Condimente Condimente
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
250 g g Morcovi Morcov
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
100 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
160 g g Zahar pudra Zahar pudra
200 g g Martipan Martipan

Tort de morcovi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 180 de gradeC, apoi pregatim blatul: amestecam cu mixerul la viteza medie, 3-4 minute, ouale, uleiul, zaharul tos si zaharul brun, pana avem o crema ca o alifie, groasa si deschisa la culoare. Punem desupra faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele, amestecam bine, pana avem o compozitie omogena, 4-5 minute cu mixerul la viteza medie.

La final, adaugam morcovii dati pe razatoare si amestecam bine. Turnam compozitia in tava cu pereti detasabili, tot de la Lidl luata si ea, e gama Ernesto, ceramic si eu personal sunt foarte multumita de ea. Este tava de 25 cm diametru si ii tapetam fundul cu hartie de copt iar peretii cu putin unt si faina. Nivelam compozitia si dam tava la cuptor 30-35 min sau pana trece testul scobitorii.

Pana blatul sta la cuptor, noi ne ocupam de crema. Mai intai amestecam mascarpone singur, pana e foarte cremos, apoi punem 100g zahar pudra vaniliat si amestecam pana zaharul este topit complet. Separat, batem frisca cu 100g zahar pudra vanilat, pana avem o frisca tare, apoi o amestecam cu crema de mascarpone incet, cu spatula, prin miscari de impaturare, de sus in jos, ca sa nu se lase frisca si sa nu se taie crema.

Lasam blatul sa se raceasca de tot, apoi il taiem in jumatate, cat de egal se poate.

Asezam un blat pe platou, punem un strat subtire de crema, apoi intindem martipanul intr-o foaie subtire de 3-4 mm (este foarte important sa intindem martipanul pe planseta bine pudrata cu zahar, ca sa nu se lipeasca) si folosim peretii detasabili ai formei de copt pentru a-l taia exact pe marimea tortului.

Punem foaia de martipan peste primul strat de crema. Peste martipan mai punem un strat subtire de crema, apoi al doilea blat. Nu ne ramane decat sa imbracam tortul in crema, sa o nivelam frumos, sa decoram tortul dupa pofta inimii si sa il lasam peste noapte sa se aseze.

Nu e musai sa il lasati peste noapte, dar sa stiti ca toate aromele din blat se imprietenesc si mai bine, tortul devine si mai suculent (daca un tort poate fi suculent, dar nu stiu cum as putea traduce americanismul “moist”) si crema se aseaza mai bine.

Este un tort racoritor, de primavara, nu e deloc prea dulce, numai atat cat trebuie, iar toate condimentele din blat sunt minunate alaturi de crema de mascarpone.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.