meriți să fii surprins
Tort cu crema de mascarpone

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

30 ml ml Amaretto Amaretto
400 g g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte
125 g g Zahar pudra Zahar pudra
400 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
1 bucati bucata Blat de tort Blat de tort
1 bucati bucata Ciocolata Ciocolata
Frisca Frisca
(dupa gust)
1 cesti ceasca Cafea macinata Cafea macinata
5 bucati bucata Oua Ou

Tort cu crema de mascarpone

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(18)

Mod de preparare

Se bat cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana cand amestecul devine o spuma alba. Se adauga crema mascarpone si se bate in continuare pana cand compozitia se intareste. Amestecul rezultat se tine la frigider 4 ore. Topim ciocolata in bain-marie si pregatim siropul pentru insiroparea blatului de tort. Siropul se obtine din amestecul unei cesti de cafea cu 1 paharel de amaretto.

In timp ce se topeste ciocolata, insiropam prima foaie de blat, peste care intindem crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foaie de blat. Dupa ce adaugam si a treia foaie de blat, turnam ciocolata topita astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului. Pentru decorare folosim frisca, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie.

Tortul se pune la frigider pentru a se intari. La taiere, se foloseste un cutit tinut in apa fierbinte. Feliere cu placere!