
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
30 ml ml | Amaretto Amaretto | |
400 g g | Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte | |
125 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
400 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
1 bucati bucata | Blat de tort Blat de tort | |
1 bucati bucata | Ciocolata Ciocolata | |
Frisca
Frisca (dupa gust) | ||
1 cani cana | Cafea macinata Cafea macinata | |
5 bucati bucata | Oua Ou |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTort cu crema de mascarpone
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se bat cu mixerul galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana cand amestecul devine o spuma alba. Se adauga crema mascarpone si se bate in continuare pana cand compozitia se intareste. Amestecul rezultat se tine la frigider 4 ore. Topim ciocolata in bain-marie si pregatim siropul pentru insiroparea blatului de tort. Siropul se obtine din amestecul unei cesti de cafea cu 1 paharel de amaretto.
In timp ce se topeste ciocolata, insiropam prima foaie de blat, peste care intindem crema mascarpone. Repetam procesul si pentru a doua foaie de blat. Dupa ce adaugam si a treia foaie de blat, turnam ciocolata topita astfel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului. Pentru decorare folosim frisca, pe care o modelam cu o scobitoare dupa imaginatie.
Tortul se pune la frigider pentru a se intari. La taiere, se foloseste un cutit tinut in apa fierbinte. Feliere cu placere!