
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
350 g g | Musli Musli | |
150 g g | Unt Unt | |
400 g g | Afine Afine | |
2 linguri lingura | Zahar Zahar | |
1 linguri lingura | Otet balsamic Otet balsamic | |
2 linguri lingura | Apa Apa | |
2 cutii cutie | Branza mascarpone Branza mascarpone | |
2 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
200 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
1 l l | Inghetata Inghetata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheesecake cu afine si inghetata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Dati prin chopper musli crocant cu alune de padure si apoi amestecati cu untul topit. Tapetati o tava cu hartie de copt, puneti acest amestec in tava si bagati la cuptor la 180°C, timp de 10 minute.
Pentru sosul de afine, pregatiti o tigaie in care adaugati afinele, zaharul si otetul. Amestecati din cand in cand, dar usor pentru a nu distruge afinele. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugati 2 linguri de apa si mai lasati maximum 10 minute. Luati de pe foc si mai lasati 10 minute la racit.
Puneti intr-un bol mascarponele si esenta de vanilie si omogenizati. Adaugati si frisca batuta, amestecati bine si dati la rece.
Pregatiti cheesecake-ul. Peste blatul pregatit mai devreme, adaugati crema de mascarpone si frisca, sosul de afine, inghetata si apoi iar sos de afine si bagati la congelator peste noapte.
Inainte de servire, lasati 3-4 minute la temperatura camerei. Pofta buna!