meriți să fii surprins
Cheesecake cu afine si inghetata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

350 g g Musli Musli
150 g g Unt Unt
400 g g Afine Afine
2 linguri lingura Zahar Zahar
1 linguri lingura Otet balsamic Otet balsamic
2 linguri lingura Apa Apa
2 cutii cutie Branza mascarpone Branza mascarpone
2 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
1 l l Inghetata Inghetata

Cheesecake cu afine si inghetata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(3)

Mod de preparare

Dati prin chopper musli crocant cu alune de padure si apoi amestecati cu untul topit. Tapetati o tava cu hartie de copt, puneti acest amestec in tava si bagati la cuptor la 180 °C, timp de 10 minute.

Pentru sosul de afine, pregatiti o tigaie in care adaugati afinele, zaharul si otetul. Amestecati din cand in cand, dar usor pentru a nu distruge afinele. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugati 2 linguri de apa si mai lasati maximum 10 minute. Luati de pe foc si mai lasati 10 minute la racit.

Puneti intr-un bol mascarponele si esenta de vanilie si omogenizati. Adaugati si frisca batuta, amestecati bine si dati la rece.

Pregatiti cheesecake-ul. Peste blatul pregatit mai devreme, adaugati crema de mascarpone si frisca, sosul de afine, inghetata si apoi iar sos de afine si bagati la congelator peste noapte.

Inainte de servire, lasati 3-4 minute la temperatura camerei. Pofta buna!