meriți să fii surprins
Placinta cu branza, nuci si sos de fructe

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Aluat Aluat
400 g g Branza de vaca Branza de vaca
4 linguri lingura Nuca Nuca
100 g g Smoothie Smoothie
100 ml ml Vin de masa Vin de masa
2 linguri lingura Zahar Zahar
1 linguri lingura Miere Miere

Placinta cu branza, nuci si sos de fructe

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(5)

Mod de preparare

1. Intindem aluatul de foitaj. Il taiem in 2 pe lungime.

2. Deasupra intindem branza proaspata de vaci amestecata cu nuci zdrobite in prealabil.

3. Formam din aluat 2 rulouri mari si frumoase. Le introducem la cuptor, la 185 °C, timp de 30-40 de minute sau pana cand aluatul s-a umflat si este auriu si crocant.

4. Cu 2 minute inainte sa il scoatem il ungem cu miere.

5. Separat facem un sos din vinul alb, fructele taiate bucati si zahar. Amestecam incontinuu, la foc mic, pana cand zaharul s-a topit si se ingroasa lichidul. In maximum 10 minute ar trebui sa avem un sos usor lipicios.

6. Placinta o servim fierbinte, impreuna cu sosul de fructe. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.