
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
250 g g | Branza Ricotta Branza Ricotta | |
150 g g | Zahar Zahar | |
4 bucati bucata | Oua Ou | |
100 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
100 g g | Unt Unt | |
1 bucati bucata | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | |
300 g g | Cirese Cirese | |
50 g g | Zahar pudra Zahar pudra |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPrajitura cu ricotta si cirese
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Batem spuma ouale si zaharul, pana isi dulbeaza volumul si devin albicioase. Adaugam pe rand untul topit si racit, laptele, miezul pastaii de vanilie. Amestecam cu mixerul. Punem si ricotta bine scursa, amestecam. La final punem faina cernuta impreuna cu praful de copt. Nu amestecam in exaces, ci numai cat sa incorporam ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20cm sau intr-o tava de 20x30cm. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina sau pulverizata cu spray non-stick. In tava rotunda, prajitura va iesi mai inalta, desigur. Punem compozitia in tava. Dam ciresele prin zahar pudra, le asezam peste prajitura. Coacem prajitura in cuptorul incins la 180°C timp de 40-50 minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa cca 30 minute, acoperim prajitura cu folie de aluminiu, pentru a nu se rumeni prea tare la exterior, fara a fi facuta la interior.
Lasam prajitura sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar si o servim alaturi de un pahar de lapte rece sau un glob de inghetata de vanilie.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.