
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPancakes cu ton
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un pahar amestecam laptele, oul, iaurtul.
Intr-un bol incapator punem faina, praful de copt, condimentele. Turnam deasupra amestecul de iaurt.Continuam sa amestecam cu telul pana avem o compozitie omogena.
Scurgem foarte bine tonul. Taiem busuiocul fin. Le incorporam in compozitia pregatita.
Coacem cate ½ polonic de compozitie pentru fiecare pancake. Turnam compozitia in tigaie si ii damforma rotunda.
Cand apar bule pe partea superioara, e momentul sa intoarcem clatita. Pancakestrebuie sa fie frumos rumenite pe ambele parti.
Puteti servi pancakes cu ton alaturi de iaurt, smantana si mai ales dulceata de ardei iute, chutney saudulceata de ceapa. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: puteti folosi iaurt de baut, lapte batut, kefir sau un iaurt slab. Putetifolosi ton in suc propriu sau ton in ulei, in functie de preferinte. Oricum, nu uitati sa scurgetifoarte bine tonul intr-o sita. Mai puteti adauga in compozitieplante aromatice. Eu am pus busuioc, dar lafel de bine merge patrunjel, rozmarin, cimbrisor.Daca nu va place tonul, incercati reteta cu somon afumat sau cu sunca taiata foarte foarte fin. Maiputeti adauga boabe de porumb sau mazare, morcov dat pe razatoare etc.
Pancakes cu ton se mentin foarte bine 2 zile la frigider, acoperite cu folie alimentara. Inainte deservire, le puteti incalzi putin in tigaie sau in cuptorul cu microunde. Sunt perfecte ca pachetelpentru picnic sau excursii, fiind foarte pe gustul celor mici.