meriți să fii surprins
Frigarui dulci

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

80 ml ml Ulei Ulei
250 ml ml Iaurt Iaurt
2 bucati bucata Oua Ou
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
150 g g Zahar Zahar
250 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
60 g g Cacao Cacao
100 g g Fulgi de ciocolata Fulgi de ciocolata
1 lingurite lingurita Esenta de rom Esenta de rom
1 pachete pachet Spuma zahar Spuma zahar
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
500 g g Capsuni Capsuni
1 bucati bucata Ciocolata alba Ciocolata alba

Frigarui dulci

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(5)

Mod de preparare

Compozitie muffins:Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartiute pentru mini-muffins tava spciala. Puteti sa coaceti si muffins de marime normala, pe care apoi le taiati in sferturi pentru frigarui :) Punem toate ingredientele intr-un bol incapator si le amestecam folosind mixerul sau un tel.

Distribuim compozitia uniform intre formele de copt, astfel incat sa fi ¾ pline. Eu folosesc pentru aceasta operatiune un pos de unica folosinta, de plastic, mi se pare cea mai simpla si “curata” metode de a umple formele pentru muffins. Coacem muffins 12-15 minute sau pana trec testul scobitorii (adica o scobitoare infipta in mijlocul lor iese fara urme de aluat necopt) si le lasam sa se raceasca de tot inainte de a asambla frigaruile dulci.

Asamblarea celor 20 de frigarui:Pentru asamblat, nu ne ramae decat sa alternam pe betele de frigarui frucele, mini-muffins, marshmallows si apoi sa decoram cu ciocolata alba topita. Pentru a topi ciocolata, eu folosesc un bol termorezistent si dau ciocolata in cuptorul cu microunde, la putere maxima, 2-3 secunde, apoi il opresc, amestec ciocolata, iar 2-3 secunde in microunde, pana e frumos topita si putem stropi frigaruile cu ciocolata :)

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.