meriți să fii surprins
Creveti cu suc de portocale

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

720 g g Creveti Creveti
50 g g Unt Unt
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
50 ml ml Vin alb Vin alb
150 ml ml Suc de portocale Suc de portocale
(proaspat stors)
Sare Sare
Piper Piper
Patrunjel Patrunjel
(proaspat)
3 - 4 catei catel Usturoi Usturoi

Creveti cu suc de portocale

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(17)

Mod de preparare

Incingem tigaia la foc mediu, adaugam untul si uleiul. Dupa ce s-a topit untul adaugam crevetii. Crevetii ii putem pune congelati daca vrem mai mult sos, sau ii putem decongela inainte si ii tinem intr-o sita, pentru a-i scurge bine.

Sotam crevetii 3-4 min sau pana isi schimba culoarea si devin roz. Adaugam vinul si sucul de portocale. Lasam sa se gateasca la foc mediu 3-4 min. Punem sare si piper dupa gust, iar la final adaugam usturoiul trecut prin presa, verdeturile tocate marunt si lasam la foc mediu inca 1 minut.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta: Daca folosim crevetii congelati, va ramane mult sos pe care il putem gati cu paste de orez sau pastele noastre preferate. Scoatem cu o spumiera crevetii gatiti si tragem la tigaie in sosul ramas, pastele, dupa ce au fost fierte in prealabil. Apoi, la final, adaugam crevetii. Daca folosim crevetii decongelati sau proaspeti, vom avea mai putin sos si acesta va fi mai concentrat. Il putem servi alaturi de paine prajita sau crostini.

Gatim crevetii in coaja (cochilie) pentru ca aduce un plus de savoare si aroma retetei. In plus, protejeaza carnea crevetilor, care vor ramane fragezi in urma gatirii. Daca alegeti sa decorticati crevetii inainte de gatire, nu aruncati cojile; puteti sa le folositi pentru a face o supa delicioasa cu aroma de fructe de mare. Oricum ar fi, lasati coada crevetilor, pentru a fi mai usor de apucat.