
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
75 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
25 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
50 g g | Unt Unt | |
150 ml ml | Apa Apa | |
100 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
1 varfuri varf | Sare de mare Sare de mare | |
150 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
70 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
1 linguri lingura | Coaja de lamaie Coaja de lamaie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiscuiti cu crema de vanilie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru crema, incalziti laptele intr-o cratita si puneti esenta de vanilie. Intr-un bol, amestecati galbenusurie cu zaharul si apoi adaugati faina. Peste amestecul de galbenusuri puneti putin lapte caldut pana se omogenizeaza si apoi rasturnati in lapte, pe foc, amestecand in mod constant pana cand crema incepe sa se ingroase. Lasati la racit.
Pentru aluat, puneti untul taiat in cubulete intr-o cratita si turnati apa, laptele si praful de sare. Aduceti incet la fierbere amestecand cu o lingura. Imediat ce incepe sa fiarba scoateti cratita de pe foc si turnati faina amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si zaharul pudra. Omogenizati foarte bine totul. Puneti din nou cratita pe foc si amestecati timp de 2 minute pentru a obtine o coca compacta. Opriti focul si lasati la rece.
Dupa ce s-a racit, adaugati ouale, unul cate unul si coaja rasa de lamaie. Amestecati bine pana obtineti o compozitie neteda si omogena.Tapetati o tava cu hartie de copt. Transferati compozitia in posh si formati inele. Bagati la cuptor timp de 40 minute la 170°C. Ultimele 5 minute le lasati cu usa deschisa si cu focul stins. Dupa ce le-ati scos, le lasati la racit si apoi le ornati. Pudrati cu zahar pudra si umpleti inelele cu crema de vanilie. Ornati cu bombonele de ciocolata si zmeura proaspata.