
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
125 g g | Unt Unt | |
90 g g | Zahar Zahar | |
1 praf praf | Sare Sare | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
250 g g | Faina
Faina (550) | |
1 varfuri varf | Praf de copt Praf de copt | |
Faina
Faina (pentru prelucrare) | ||
175 g g | Nuci de macadamia
Nuci de macadamia (prajite si sarate) | |
50 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
50 g g | Lamai
Lamaie (confiata) | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
100 g g | Frisca Frisca |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMelci cu lamaie si nuci de Macadamia
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Taiati untul in cubulete si framantati repede cu celelalte ingrediente de aluat, dacaeste nevoie adaugati 1 lg de apa rece. Lasati aluatul la rece 2 h.Intre timp, spalati nucile de Macadamia pe o sita cu apa si stergeti-le bine pana lauscare cu hartie de bucatarie. Macinati-le bine cu zahar pudra in blender. Adaugatilamaia confiata si amestecati. Spalati lamaia cu apa fierbinte, razuiti fin coaja sistoarceti o jumatate. Amestecati nuca, coaja de lamaie, 2 lg suc si frisca si puneti larece.
Framantati scurt aluatul pe putina faina si rulati-l intr-un unghi drept (circa 30 x 40cm). Ungeti-l cu crema de nuca si lamaie, intr-o parte pe lungime lasati liber circa 3cm de aluat. Rulati fix placa de aluat de pe partea opusa formand o rola, presati binemarginea aluatului. Puneti-l la rece desfasurat in folia de conservare inca o data min.2 h sau peste noapte.
Taiati rola de aluat in felii de 1 cm grosime si asezati-le pe tava cu hartie de copt.Puneti la copt in cuptorul preincalzit la 200 °C circa 15 min., pana cand se rumenescusor. Scoateti din cuptor si puneti biscuitii la racit pe un gratar de prajituri.