
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMelci cu lamaie si nuci de Macadamia
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Taiati untul in cubulete si framantati repede cu celelalte ingrediente de aluat, dacaeste nevoie adaugati 1 lg de apa rece. Lasati aluatul la rece 2 h.Intre timp, spalati nucile de Macadamia pe o sita cu apa si stergeti-le bine pana lauscare cu hartie de bucatarie. Macinati-le bine cu zahar pudra in blender. Adaugatilamaia confiata si amestecati. Spalati lamaia cu apa fierbinte, razuiti fin coaja sistoarceti o jumatate. Amestecati nuca, coaja de lamaie, 2 lg suc si frisca si puneti larece.
Framantati scurt aluatul pe putina faina si rulati-l intr-un unghi drept (circa 30 x 40cm). Ungeti-l cu crema de nuca si lamaie, intr-o parte pe lungime lasati liber circa 3cm de aluat. Rulati fix placa de aluat de pe partea opusa formand o rola, presati binemarginea aluatului. Puneti-l la rece desfasurat in folia de conservare inca o data min.2 h sau peste noapte.
Taiati rola de aluat in felii de 1 cm grosime si asezati-le pe tava cu hartie de copt.Puneti la copt in cuptorul preincalzit la 200 °C circa 15 min., pana cand se rumenescusor. Scoateti din cuptor si puneti biscuitii la racit pe un gratar de prajituri.