« Inapoi

Briose cu cafea

Deserturi

Mic Dejun

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(23)
Durată
Dificultate
23 Aprecieri
Briose cu cafea
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Incingem cuptorul la 180°C si asezam hartiutele speciale pentru briose in tava.

Pentru aluat, amestecam ouale, uleiul, zaharul vanilinat si zaharul tos, cu mixerul la viteza mare, 5-6 minute sau pana avem o spuma. Adaugam cafeaua, amestecam. Adaugam faina cernuta impruna cu praful de copt si omogenizam aluatul. La final punem fulgii de ciocolata, stafidele sau nucile, in functie de ceea ce alegem sa adaugam in aluat. 

Folosim o lingura de inghetata pentru a doza aluatul. Il impartim in mod egal in cele 12 forme. Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lesam sa se raceasca foarte bine inainte de a adauga crema.

Daca dorim crema de ciocolata, amestecam mascarpone si crema de alune cu mixerul la viteza medie, 4-5 minute sau pana avem o crema pufoasa, omogena. Lasam crema la frigider pana la folosire.

Pentru crema de vanilie, trebuie sa ne asigura ca smantana dulce pentru frisca este foarte rece, asa ca o tinem 15 minute la congelator inainte de folosire. Punem mascarpone, smantana dulce foarte rece si zaharul in bolul unui mixer si amestecam 7-8 minute sau pana avem o crema pufoasa. La fel, o lasam la rece pana la folosire.

Punem crema intr-un pos cu varf stea si decoram fiecare briosa cu crema. Putem presara deasupra fulgi de ciocolata, nuci macinate sau sirop de ciocoalata. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.