
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Banane Banana | |
180 g g | Iaurt Iaurt | |
60 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
60 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | |
150 g g | Zahar Zahar | |
3 linguri lingura | Cacao Cacao | |
200 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
1 lingurite lingurita | Praf de copt Praf de copt | |
1 praf praf | Sare de mare Sare de mare |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBriose cu banane si iaurt
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C si punem hartiute pentru briose in tava. Intr-un bol incapator, strivim bananele cu furculita, pana avem un piure. Punem iaurtul, oul, vanilia si amestecam cu spatula sau lingura de lemn. Adaugam ulei, lapte, zahar. Amestecam. La final punem faina, cacao, praf de copt, sare. Amestecam din nou, nu prea mult, ci doar cat sa fie omogena compozitia.
Acum este momentul sa adaugati ce mai doriti in compozitie: fulgi de ciocolata, stafide, fructe uscate, afine, nuci, etc. Umplem formele astfel incat sa fie ¾ pline. Cel mai usor este sa folosim 2 linguri sau o lingura pentru inghetata. Dam tava la cuptor 35-35 minute sau pana briosele trec testul scobitorii.
Sfaturi: Nu e nevoie de mixer, va descurcati perfect cu o lingura de lemn, deci puteti pregati reteta oriunde ati fi in vacanta! Puteti coace compozitia in orice tava: patrata, rotunda, dreptunghiulara, tava mare de la cuptor etc. Important este sa fie o tava bine tapetata cu unt si faina sau unt si hartie de copt. Ajustati timpul de coacere astfel incat sa va asigurati ca indiferent de forma in care coaceti prajitura, ea va trece testul scobitorii si va fi bine coapta la mijloc.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.