meriți să fii surprins
Briose cu banane si iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

2 bucati bucata Banane Banana
180 g g Iaurt Iaurt
60 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
60 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 bucati bucata Oua Ou
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
150 g g Zahar Zahar
3 linguri lingura Cacao Cacao
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare

Briose cu banane si iaurt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(369)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si punem hartiute pentru briose in tava. Intr-un bol incapator, strivim bananele cu furculita, pana avem un piure. Punem iaurtul, oul, vanilia si amestecam cu spatula sau lingura de lemn. Adaugam ulei, lapte, zahar. Amestecam. La final punem faina, cacao, praf de copt, sare. Amestecam din nou, nu prea mult, ci doar cat sa fie omogena compozitia.

Acum este momentul sa adaugati ce mai doriti in compozitie: fulgi de ciocolata, stafide, fructe uscate, afine, nuci, etc. Umplem formele astfel incat sa fie ¾ pline. Cel mai usor este sa folosim 2 linguri sau o lingura pentru inghetata. Dam tava la cuptor 35-35 minute sau pana briosele trec testul scobitorii.

Sfaturi: Nu e nevoie de mixer, va descurcati perfect cu o lingura de lemn, deci puteti pregati reteta oriunde ati fi in vacanta! Puteti coace compozitia in orice tava: patrata, rotunda, dreptunghiulara, tava mare de la cuptor etc. Important este sa fie o tava bine tapetata cu unt si faina sau unt si hartie de copt. Ajustati timpul de coacere astfel incat sa va asigurati ca indiferent de forma in care coaceti prajitura, ea va trece testul scobitorii si va fi bine coapta la mijloc.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.