meriți să fii surprins
Biscuiti pentru Halloween

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Indiferent ca pregatesti reteta de Biscuiti pentru Halloween pentru o petrecere tematica speciala pentru aceasta sarbatoare sau pur si simplu ca o gustare pentru copii, acesti biscuiti sunt foarte simpatici si vor face furori pe orice masa! Copiii adora sa pregateasca acesti Biscuiti pentru Halloween, va spun din proprie experienta si sunt o activitate foarte draguta de facut alaturi de ei, mai ales ca se apropie sezonul rece, cand vom sta mai mult in casa si avem nevoie de idei noi pentru a petrece timpul alaturi de ei.

Ingrediente

300 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
1 praf praf Sare Sare
200 g g Unt Unt
1 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
100 g g Zahar Zahar
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
9 bucati bucata Trufe de ciocolata Trufe de ciocolata
100 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj

Biscuiti pentru Halloween

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(40)

Mod de preparare

Intr-un bol incapator, amesteca cu mixerul la viteza mare untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul si vanilia pana ai o spuma si granulele de zahar nu se mai simt. Adauga galbenusul si amesteca. La final adauga faina, praful de copt, sarea si scortisoara.

Amesteca cu mixerul 1-2 minute sau pana ai un aluat omogen, care se dezlipeste usor de pe peretii vasului. Formeaza un disc din aluat, inveleste-l in folie alimentara si lasa-l o ora la frigider. 

Incinge cuptorul la 180°C si tapeteaza cu hartie de copt tava mare a cuptorului.

Imparte aluatul in 9 parti egale, formeaza bilute pe care le asezi in tava, pe hartie de copt, lasand spatiu intre fiecare, pentru ca se intind usor la copt. Apasa pe fiecare biscuit o trufa de ciocolata pentru a lasa forma. Nu da trufele la cuptor.

Coace biscuitii 12 minute sau pana sunt usor rumeniti. Biscutii sunt inca moi cand ii scoti din cuptor, insa pe masura ce se racesc se intaresc. Lasa-i sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a-i decora.

Topeste ciocolata la baie de abur. Foloseste o punga taiata la un capat pentru a decora biscuitii - pune putina ciocolata in mijloc, adauga o turfa de ciocolata si foloseste ciocolata topita pentru a face “piciorusele” paianjenilor. Optional poti atasa ochisori.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Acesti biscuiti sunt ideali si ca o gustare pentru cei mici, fara a-i decora cu ciocolata sau praline. Se pregatesc usor, sunt minunati alaturi de un pahar de lapte cald sau ceai. Se pastreaza foarte fragezi pana la 2 saptamani in recipiente inchise etans si poti dubla foarte usor cantitatile din reteta sau poti coace biscuitii mai mici, mai ales daca nu ii decorezi.

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei