meriți să fii surprins
Legume in sos alb

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Piper negru Piper negru
(dupa gust )
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust )
500 ml ml Bautura din soia Bautura din soia
2 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
2 linguri lingura Margarina Margarina
4 bucati bucata Bostan Bostan
8 bucati bucata Conopida Conopida
8 bucati bucata Broccoli Broccoli
8 bucati bucata Praz Praz
4 bucati bucata Dovlecei Dovlecel

Legume in sos alb

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

Taie dovleceii si bostanii in jumatati. Curata temeinic bucatile de praz si fierbe-le in apa clocotita, timp de 15 minute. Separat, pune la fiert, in apa clocotita, celelalte legume, pentru 15 - 20 minute.

Intre timp, prepara sosul, topind margarina si adaugand faina. Amesteca timp de un minut, folosind o lingura din lemn, apoi ia cratita de pe foc si adauga putin lapte de soia, amestecand in permanenta, pana cand sosul devine omogen. Las-o sa dea in clocot si sa fiarba inca un minut. La final, asezoneaza dupa gust.

Scurge bine toate legumele si transfera-le intr-un vas de servit, incalzit. Toarna sosul alb si serveste-le impreuna. Sfat: evidentiaza aroma sosului, adaugand putin mustar Mikado.