meriți să fii surprins
Prajitura pufoasa cu mascarpone

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Prajitura pufoasa cu mascarpone este o prajitura ideala pentru cei mici pentru ca, asa cum ii spune si numele, este pufoasa, cu o crema fina de mascarpone si ideala pentru mic dejun sau gustare. In plus, ii puteti implica pe cei mici si in prepararea retetei, pentru ca se face extrem de usor, cu ingrediente la indemana, pe care la gasiti in magazinele LIDL!

Ingrediente

4 bucati bucata Oua Ou
150 g g Zahar brun Zahar brun
0,5 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
150 ml ml Iaurt grecesc Iaurt grecesc
ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
250 g g Faina Faina
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 praf praf Sare Sare
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
80 g g Zahar pudra Zahar pudra
0,5 lingurite lingurita Esenta de portocale Esenta de portocale
(sau lamaie)

Prajitura pufoasa cu mascarpone

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(301)

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180°C si tapeteaza cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick o tava de 30x20cm. 

Cu mixerul la viteza mare, amesteca ouale, zaharul si vanilia, pana ouale isi dubleaza volumul. Adauga uleiul si iaurtul, amesteca. Cerne deasupra faina, praful de copt, sarea. Amesteca pana ai o compozitie lucioasa, omogena. Pune compozitia in tava pregatita, niveleaza cu spatula.

Intr-un bol amesteca mascarpone, zaharul pudra, esenta de lamaie pana ai o crema omogena. Muta crema obtinuta intr-un pos sau o punga taiata la un colt. Fa un grilaj de crema peste compozitia din tava.

Da la cuptor 30-34 min sau pana prajitura pufoasa cu mascarpone trece testul scobitorii. Lasa sa se racoreasca inainte de feliere. Optional, poti pudra cu zahar.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Poti dubla foarte usor cantitatile din reteta pentru a coace prajitura in tava mare a aragazului, mai ales daca ai o familie numeroasa sau mai multi invitati la masa. In loc de mascarpone poti folosi ricotta, branza de vaci sau crema de branza natur. Daca nu ai un pos special, nu este nicio problema, poti folosi o punga mai groasa, pe care o tai la un capat, sau poti pune umplutura de branza, din loc in loc, cu o lingura. Alaturi de mascarpone/branza poti pune si fructe in prajitura. Merg perfect afine, zmeura, cubulete de necatrine, piersici sau prune.