Mod de preparare
- Spala legumele si marul. Taie cotoarele mai groase ale buchetelelor de conopida si broccoli. Taie ardeiul in bucati, indeparteaza nervurile si semintele. Taie marul in bucati.
- Pune conopida, broccoli, ardeiul si marul in blender. Mixeaza cateva secunde pe functia pulse sau cea mai mica viteza, pana sunt bine maruntite.
- Separat, pregateste dressingul. Pune intr-un borcanel uleiul, siropul de artar, otetul, sare si piper.
- Inchide borcanelul etans si scutura-l pana ai un sos.
- Toarna sosul peste salata. Adauga si samburii de pin. Amesteca foarte bine, da la rece minim 3-4 minute inainte de servire.
Salata de broccoli si conopida este gata.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: In salata mai poti adauga mar, care e super crocant si da o nota dulce-acrisoara, ardei gras rosu extra crocant, samburi de pin sau alte seminte (floarea soarelui, dovleac) si un dressing delicios de ulei de masline, mustar si sirop de artar / sirop de agave sau miere. Salata se pastreaza foarte bine la frigider 3 - 4 zile.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.