meriți să fii surprins
Supa crema de broccoli si cartof dulce

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Supa crema de broccoli si cartof dulce este un pansament pentru stomac si pentru suflet in zilele racoroase de toamna. Coace legumele la cuptor pentru extra savoare si foloseste supa de pui sau de legume si smantana dulce pentru a obtine o supa cremoasa si plina de gust!

Ingrediente

1 capatani capanata Broccoli Broccoli
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
(mare)
1 bucati bucata Cartofi dulci Cartof dulce
3 - 4 catei catel Usturoi Usturoi
1 felii felie Telina Telina
2 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
Sare Sare
Piper Piper
Ierburi aromatice Ierburi aromatice
80 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
250 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
600 ml ml Supa de legume Supa de legume

Supa crema de broccoli si cartof dulce

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(316)

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180°C.

Pregateste legumele - taie broccoli in buchetele potrivite. Curata telina si cartoful dulce, taie-le cubulete. Taie ceapa felii. Curata usturoiul.

Pune toate legumele in tava, stropeste-le cu ulei de masline. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper si ierburi aromatice. Coace 25-30 min sau pana legumele sunt moi.

Pune legumele fierbinti in blender, adauga supa, smantana dulce si grana Padano. Da prin blender pana obtii consistenta dorita, mai cremoasa sau cu bucati de legume.

Inainte de servire, mai da un clocot supei. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Pentru crutoane, eu obisnuiesc la supa crema de broccoli si cartof dulce sa tai 2-3 felii de paine, sa le trec bine prin uleiul ramas in tava dupa ce coc legumele si sa le dau la cuptorul care e deja incins, cateva minute sau pana painea e crocanta.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Alaturi de broccoli si cartof dulce poti adauga si alte legume - cartofi, morcovi, conopida.
Supa de pui se pregateste foarte usor - fierbi tacam de pui crescut lent, alaturi de zarzavat, in apa cu sare, la foc foarte mic. Ai grija sa spumezi supa des. Lasi sa fiarba foarte bine, pana apa scade la jumatate si supa este concentrata. O scurgi printr-o sita fina sau un tifon si o poti folosi imediat sau o poti congela, pentru a o avea mereu la indemana. Poti congela supa de pui in forme pentru gheata sau in pungute inchise ermetic.