meriți să fii surprins
Salata Nicoise

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

6 bucati bucata Rosii cherry Rosii cherry
5 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
100 g g Fasole verde Fasole verde
2 bucati bucata Ardei gras verde Ardei gras verde
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
200 g g Ton Ton
100 g g Masline Masline
3 bucati bucata Oua Ou
1 catei catel Usturoi Usturoi
4 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 linguri lingura Otet balsamic Otet balsamic
20 g g Busuioc Busuioc
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Salata Nicoise

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(27)

Mod de preparare

1. Fierbeti fasolea, cartofii si ouale.

2. Taiati fasolea verde in bucati de 3 cm lungime iar cartofii, rosiile si ardeii in cuburi. Ceapa se taie rondele, ouale se feliaza iar busuiocul se taie marunt.

2. Pastrati un galbenus de la ouale fierte pentru a prepara sosul.

3. Intr-o salatiera puneti un strat de cartofi, deasupra un strat de fasole verde, apoi rosiile, ceapa, ardeiul gras si presarati usturoiul taiat marunt.

4. Adaugati tonul maruntit, maslinele si feliile de ou. Condimentati cu sare si piper.

5. Dressingul: amestecati uleiul cu telul pana se albeste; adaugati otetul si galbenusul zdrobit, condimentati cu sare si piper, omogenizati, adaugati patrunjelul si busuiocul; amestecati, apoi turnati peste salata.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.