
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Paste tagliatelle Paste tagliatelle | |
3 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
1 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
3 catei catel | Usturoi Usturoi | |
90 g g | Sos pesto
Sos pesto (cu busuioc) | |
400 g g | Rosii tocate
Rosii tocate (cu ierburi) | |
50 g g | Parmezan ras Parmezan ras | |
100 g g | Prosciutto crud Prosciutto crud | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTagliatelle cu sos de legume
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai incingem intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei de masline si calim ceapa, morcovul si usturoiul, 4-5 minute sau pana ceapa e sticloasa si morcovii sunt moi.
Adaugam amestecul pentru bruschette. Eu l-am ales pe cel cu rosii, insa gasiti la Lidl si alte sortimente, cum sunt cele cu ardei. Punem si pesto, care este proaspat, asta inseamna ca este mult mai aromat decat cel la borcan.
La final punem si rosiile tocate, amestecam bine, bine si lasam sosul sa fiarba 20 min sau pana cand scade de 2 degete.Separat, fierbem tagliatellele 3-4 minute, in apa cu putina sare.
La final, nu ne ramane decat sa scurgem pastele si sa le punem peste sos, in tigaie, apoi sa amestecam bine bine, sau, sa le punem in farfurii si sosul deasupra. Italienii cu siguranta ar pune pastele peste sos, in tigaie, insa sunt mai aspectoase cu sosul desupra, asa cum vedeti in poza, mai ales daca aveti musafiri.
Garnisiti totul cu felii de parmesan proaspat si prosciutto crudo. Este o cina de vara minunata, foarte aromata, care va duce cu gandul la o vacanta in Italia.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.