Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
30 g g | Miez de nuca Miez de nuca | |
25 g g | Merisoare Merisoare | |
1 bucati bucata | Esalota Esalota | |
2 linguri lingura | Piure de mere Piure de mere | |
2 lingurite lingurita | Sherry Sherry | |
2 linguri lingura | Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
1 lingurite lingurita | Miere Miere | |
2 lingurite lingurita | Mustar Mustar | |
4 linguri lingura | Ulei Ulei | |
3 linguri lingura | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
250 g g | Pate de ficat Pate de ficat | |
2 bucati bucata | Mere
Mere (rosii) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPateu de ficat cu carpaccio de mere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Nucile se toaca grosier si se prajesc putin intr-o tigaie fara grasime. Se lasa sa se raceasca. Merisoarele se toaca grosier. Salota se curata si se toaca marunt. Se amesteca cu piureul de mere, cu sherry, cu otetul balsamic, sarea, piperul, mierea si mustarul. Se adauga uleiul de floarea-soarelui si se amesteca bine.
Se spala merele, se scoate casuta cu samburi si se taie merele transversal, in felii subtiri, folosind o razatoare de varza. Se amesteca imediat cu sucul de lamaie, ca sa nu se oxideze, apoi se aseaza pe 4 farfurii, sub forma de evantai.
Pateul de ficat se imparte in 4 portii, se aseaza peste mere, se stropeste cu dressing-ul de mere si se presara cu nuci si merisoare. Pofta buna!