Mod de preparare
- Spală piersicile, taie-le în formă de cruce, pune-le într-un bol și toarnă apă fierbinte peste ele. Lasă piersicile la infuzat timp de 30–60 de secunde, apoi scurge. Clătește cu apă rece, îndepărtează coaja, taie-le în 4 și scoate sâmburele.
- Pune piersicile cu sucul de lămâie și siropul de arțar în vasul de mixare și, cu paharul gradat montat, mixează timp de 30 de secunde, nivelul 8.
- Toarnă piureul de fructe în 6 pahare de șampanie, umple cu Prosecco, amestecă și servește imediat.
Rețetă realizată cu robotul multifuncțional Monsieur Cuisine.
Sugestii: În funcție de dulceața piersicilor, renunță la siropul de arțar sau adaugă 10 g de suc de lămâie. Rețeta clasică Bellini folosește piersici proaspete, care pot fi pregătite așa cum este descris mai sus. Dacă nu ai piersici proaspete, folosește piersici conservate și pregătește rețeta fără sirop de arțar, deoarece piersicile din conservă sunt deja îndulcite.