meriți să fii surprins
Parfait de chia cu crema de caju si granola

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Parfait-ul de chia cu crema de caju si scortisoara, smochine si granola este un mic-dejun preparat la rece, cu ingrediente crude in cea mai mare parte: nucile de caju se transforma intr-o crema fina doar prin blenduire, iar semintele de chia devin o budinca ispititoare absorbind deliciosul lapte vegetal. Smochinele aduc o nota de prospetime si eleganta, iar granola completeaza textura printr-un element crocant, dulce si irezistibil.

Ingrediente

budinca de chia

50 g g Seminte de chia Seminte de chia
250 ml ml Lapte de cocos Lapte de cocos
250 ml ml Bautura din soia Bautura din soia
(lapte de soia)
1 linguri lingura Miere Miere
1 praf - praf - Sare Sare

crema de caju

250 g g Caju Caju
5 linguri lingura Apa Apa
0,5 bucati bucata - Zeama de lamaie Zeama de lamaie
0,25 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara
1 lingurite lingurita Zahar vanilat Zahar vanilat
1 praf - praf - Sare Sare

pentru servire

4 - 6 bucati bucata Smochine Smochine
(proaspete)
6 linguri lingura Granola Granola
(cu fructe)
2 - 4 lingurite lingurita Miere Miere

Parfait de chia cu crema de caju si granola

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:05 h
(103)

Mod de preparare

Inainte de a te apuca de prepararea lui, nu uita sa hidratezi nucile de caju (neaparat acestea trebuie sa fie crude, nu prajite) pentru cel putin 2 h in apa rece sau peste noapte. Prin aceasta metoda, enzimele se activeaza, facand nucile usor de digerat si totodata usor de mixat, crema devenind catifelata si aerata.

1.Pentru a prepara budinca de chia, adauga semintele de chia intr-un bol impreuna cu 250 ml lapte de cocos (la temperatura camerei) si 250 ml lapte de soia. Amesteca 1-2 minute, pana cand semintele incep sa absoarba din lapte.

2. Adauga un praf de sare si o lingura de miere. Amesteca pentru a dizolva mierea si lasa compozitia la frigider pentru cel putin 1 h. Budinca este gata cand semintele de chia au absorbit laptele, compozitia capatand o consistenta inchegata, de budinca. Pentru a grabi procesul, poti amesteca scurt, o data la 15 minute, timp de 1 h.

3. Intre timp, prepara crema de caju cu scrotisoara. Adauga nucile de caju hidratate in prealabil intr-un blender, impreuna cu apa, zeama de la lamaie, zaharul vanilat, scortisoara, sarea si mierea.

4. Mixeaza bine pana cand compozitia devine fina. Daca este prea tare, mai adauga cateva linguri de apa in crema, amesteca si lasa compozitia deoparte.

5. Feliaza smochinele in jumatati sau sferturi si asaza-le pe o farfurie.

6. Cand budinca este inchegata, asambleaza parfait-urile in pahare inalte, de sticla, adaugand cate 1-2 straturi de budinca, smochine feliate, granola crocanta si crema de caju. La final, adauga o lingurita de miere deasupra fiecarui parfait.

Pofta buna!

1 oferte

Caju naturCaju natur
Caju natur
15.04 - 21.04
-40%
13,99
8,39Lei