meriți să fii surprins
Shakshuka BIO

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

6 bucati bucata Oua Ou
30 g g Mazare Mazare
(congelata)
1 bucati bucata Vinete Vanata
2 bucati bucata Ardei gras Ardei gras
4 bucati bucata Rosii cherry Rosii cherry
15 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
3 catei catel Usturoi Usturoi
30 g g Naut Naut
2 bucati bucata Ceapa Ceapa
3 g g Boia de ardei Boia de ardei
5 g g Sare Sare
5 g g Piper Piper
10 g g Mix condimente Mix condimente
Busuioc Busuioc

Shakshuka BIO

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(216)

Mod de preparare

Punem vanata la copt direct pe flacara aragazului. Taiem grosier ardeiul, ceapa si usturoiul.

Calim in putin ulei de masline ceapa si usturoiul, peste care adaugam condimentele. Dupa ce s-au calit, adaugam ardeiul taiat si il lasam sa se inmoaie. Apoi, adaugam si rosiile cherry taiate in patru. Optional, adaugam si cateva frunze de busuioc taiate.

Cat se contopesc aromele din tigaie, curatam vanata coapta si o adaugam si pe ea.

Amestecam totul si adaugam nautul si ingredientul secret. Adaugam capacul si le lasam sa fiarba.

Dupa cateva minute, adaugam ouale intregi si punem capacul. Dupa doua minute, oprim focul si lasam ouale sa se gateasca in caldura reziduala. Astfel, vom avea oua fierte perfect.

Este un preparat care se mananca direct din tigaia in care a fost gatit, dar trebuie sa il lasam putin sa se raceasca.

Spor la gatit si pofta buna!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.