
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
4 bucati bucata | Oua Ou | |
250 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
2 linguri lingura | Coaja de lamaie
Coaja de lamaie (bio) | |
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
100 g g | Unt Unt | |
150 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
270 g g | Faina Faina | |
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChec cu lamaie si frisca
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 170°C, static sau 160°C cu ventilatie. Tapeteaza cu unt si faina sau spray non stick o tava de chec de 28-30cm.
Intr-un bol pune ouale si zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilie. Amesteca 4-5 minute cu mixerul la viteza mare, spumeaza ouale pana isi dubleaza vomului si se deschid la culoare. Adauga smantana dulce si untul topit si racit. Amesteca foarte bine.
Adauga faina si praful de copt, omogenizeaza pana ai o compozitie cremoasa. Toarna in tava pregatita, da la cuptor 40-45 minute sau pana checul trece testul scobitorii. Dupa primele 30 de minute, daca checul se rumeneste dar nu este copt la interior, acopera cu folie de aluminiu si continua coacerea.
Lasa checul sa se racoreasca putin, apoi il poti rasturna pe un platou si il lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Inainte de servire, il pudrezi cu zahar.
Pofta buna!
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Este foarte important sa folosesti lamai BIO, lamaie pe a caror eticheta este specificat foarte clar ca sunt potrivite consumului uman.Folosesti o tava pentru chec cu marimea de 28-30 cm. Poti dubla usor cantitatile din reteta de chec cu lamaie si frisca pentru 2 checuri.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.