meriți să fii surprins
Poke cu capsuni

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

125 g g Unt Unt
100 g g Zahar Zahar
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 linguri lingura Praf de copt Praf de copt
2 bucati bucata Oua Ou
70 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 bucati bucata Gelatina alimentara Gelatina alimentara
200 g g Capsuni Capsuni
40 ml ml Sirop de capsuni Sirop de capsuni
400 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
40 g g Zahar vanilat Zahar vanilat
1 bucati bucata Lamai Lamaie

Poke cu capsuni

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(0)

Mod de preparare

Lasati untul afara pentru a deveni moale. Incalziti cuptorul la 200°C si asezati hartie de copt in tava. Taiati capsunele in bucatele, pastrand cateva penru a le felia si folosi la sfarsit pentru garnisire.

Bateti untul si zaharul pana se formeaza o crema. Amestecati faina, praful de copt si un varf de sare si adaugati treptat peste crema de unt, pentru a se incorpora. Amestecati ouale si laptele, alternandu-le pe cele doua, pana ce se obtine o mixtura fina. Turnati aluatul obtinut in tava de copt si neteziti la suprafata. Coaceti pentru 25 de minute si lasati apoi sa se raceasca.

Inmuiati gelatina in apa rece. Amestecati capsunile cu siropul de capsune pana cand obtineti un piure fin si asezati sosul obtinut intr-o tigaie. Storceti lichidul in exces din gelatina si dizolvati-o in sos la foc mic.

Cu coada unei linguri de lemn faceti gauri pe intreaga suprafata a prajiturii, cam la 2 cm distanta. Turnati sosul peste prajitura si neteziti. Puneti prajitura la frigider pentru a se raci complet.

Bateti frisca pana cand se intareste, adaugand treptat zaharul vanilat si un strop de zeama de lamaie. Intindeti frisca cu generozitate peste prajitura si garnisiti cu felii de capsune.