meriți să fii surprins
Acaraje de recife (biscuiti brazilieni din fasole si creveti)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 bucati bucata Ghimbir Ghimbir
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
50 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
200 g g Creveti Creveti
Ulei de palmier Ulei de palmier
(cat cuprinde)
500 g g Fasole neagra Fasole neagra

Acaraje de recife (biscuiti brazilieni din fasole si creveti)

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

Lasati fasolea peste noapte in apa rece din belsug. Dati ghimbirul pe razatoarea fina si striviti catelul de usturoi. Taiati fin ceapa si decorticati crevetii. Daca acestia din urma sunt mari, taiat-i in bucati de marime medie. Scurgeti fasolea lasata peste noapte si fierbeti-o in apa proaspata pentru o ora, apoi scurgeti-o din nou si lasati-o sa se raceasca.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, prajiti ghimbirul, usturoiul si ceapa pana devin translucide, apoi luati-le de pe foc.

Decojiti boabele de fasole frecandu-le unele de celelalte. Amestecati fasolea cu ceapa calita si mixati pana devin un piure fin. Amestecati si faina si asezonati cu sare si piper negru macinat. Adaugati si crevetii si amestecati pana cand devine un aluat uniform.

Incalziti cuptorul la 80°C. Incalziti uleiul de palmier intr-o tigaie cu diametrul mare. (Uleiul este fierbinte atunci cand mici bule apar in jurul unei linguri inmuiate in ulei). Creati forme rotunde din mix-ul de fasole si prajiti in sarje in uleiul incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Scurgeti putin pe foaie de copt si mentineti-le calde la cuptor.