
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
130 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | |
4 bucati bucata | Zaharina Zaharina | |
100 g g | Unt Unt | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
6 bucati bucata | Mere Mar | |
60 g g | Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz | |
1 bucati bucata | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
1 lingurite lingurita | Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu | |
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFursecuri cu mere si fulgi de ovaz
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un castron se combina ingredientele uscate - faina, sarea, scortisoara, nucsoara si bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt castron se bat, cu mixerul, oul si zaharina, urmand sa se adauge, pe rand, untul şi esenta de vanilie, amestecand bine dupa fiecare dintre ingrediente. Amestecul de ingrediente uscate vine transferat peste cel cu unt, ou si zaharina. In momentul in care aluatul este omogen, se incorporeaza cu o spatula marul si fulgii de ovaz.
Dupa ce aluatul se lasă la frigider circa o ora, se formeaza viitoarele fursecuri cu ajutorul unei lingurite. Discurile de aluat vin asezate la o distanta de circa 3-4 cm pe tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 11-13 minute, la 180 grade C.
Fursecurile sunt bune de consumat calde, dar si in zilele urmatoare pentru ca ii vor pastra fragezimea data de merele din compozitie. Pofta buna!