« Inapoi

Banana bread fara faina si zahar

Mic Dejun

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

60 Min.
(24)
Durată
Dificultate
24 Aprecieri
Banana bread fara faina si zahar
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 60 Min.

Incingem cuptorul la 180°C si ungem o tava pentru chec cu spray non-stick sau unt si faina.

Punem fulgi de ovaz in blender, amestecam cateva secunde, pana sunt maruntiti. Punem bananele taiate bucati si restul ingredientelor. Amestecam pana avem o compozitie omogena.

Turnam compozitia in tava pregatita. Optional, putem pune felii de banana pe suprafata prajiturii.

Coacem 35-45 minute sau pana trece testul scobitorii.

Banana bread fara faina si zahar este delicioasa imediat ce e scoasa din cuptor. O lasam sa se racoreasca putin, apoi o putem servi alaturi de o cana de lapte sau de ceai, dar si de un glob de ingheteta.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: In locul fainii folositi fulgi de ovaz clasici. Ii dati prin blender pentru a-i marunti. Daca nu aveti un blender, puteti macina fulgii in rasnita pentru cafea. De asemenea, puteti pune fulgii de ovaz intr-o punga inchisa ermetic si ii maruntiti folosind sucitorul. Puteti folosi si faina neagra sau faina integrala. Cele 3 banane pe care le folositi trebuie sa fie foarte bine coapte. Cu cat bananele sunt mai coapte, cu atat prajitura va fi mai dulce si mai aromata. Indulciti cu sirop de artar sau miere, la alegere. Folositi o cana de 250ml pentru a masura ingredientele.