
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
8 bucati bucata | Oua Ou | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
2 lingurite lingurita | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
200 g g | Ciuperci
Ciuperci (de padure) | |
50 g g | Baby spanac Baby spanac | |
50 g g | Salam italian Salam italian | |
100 g g | Branza Cheddar Branza Cheddar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFrittata cu ciuperci de padure si spanac
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru o frittata cat mai pufoasa, trebuie sa batem foarte bine ouale cu telul, furculita sau mixerul. Cu cat incorporam mai mult aer in amestecul de oua, cu atat frittata va iesi mai pufoasa. Tigaia pe care o folosim trebuie sa fie una pe care sa o putem introduce ulterior si la cuptor, deci trebuie sa avem grija la manerul tigaii, da?
Batem ouale foarte bine, cu sare si piper dupa gust. Intr-o tigaie punem ciupercile congelate si le lasam la foc mic, pana scade tot lichidul. Adaugam uleiul si calim ciupercile pana sunt moi. Punem spanacul si mai tragem la tigaie 1 minut. Optional, o data cu spanacul, putem pune si 2 catei de usturoi trecuti prin presa. Cand spanacul e moale, turnam deasupra ouale batute.
Aranjam feliile de salam si cubuletele de Cheddar. Puteti pune si branza data pe razatoare, felii de sunca sau puteti omite de tot mezelurile, in functie de preferintele voastre.
Nu ne ramane decat sa dam frittata la cuptor. Incingem cuptorul la 200°C si coacem omleta 10-12 minute sau pana e frumos rumenita si se desprinde usor de pe marginea tigaii.
Este un mic dejun satios, care ne-a bucurat pe toti si ne-a dat energia necesara unei noi zile de munca si scoala. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.