meriți să fii surprins
Terci de ovaz

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

50 g g Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz
150 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
150 ml ml Apa Apa
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
1 lingurite lingurita Sirop de artar Sirop de artar
Mix nuci Mix nuci
(dupa gust)
Stafide Stafide
(dupa gust)
Migdale Migdale
(dupa gust)

Terci de ovaz

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(19)

Mod de preparare

Punem la fiert laptele, apa, un praf de sare. Cand dau in clocot, reducem focul la minim. Adaugam fulgii de ovaz si amestecam foarte bine. Lasam sa fiarba la foc mic, 10-15 minute sau pana terciul ajunge la consistenta dorita. Acum e momenteul sa punem in terci arome: vanilie, rom, cacao, coaja de lamaie sau portocala, scorisoara etc. Tragem de pe foc si punem siropul de artar, amestecam din nou.

Terciul este gata si il putem pune in farfurie. Acum vine partea amuzanta, in care il decoram si ii dam cu adeavarat gust! Aici, numai imaginatia voastra este limita. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.