meriți să fii surprins
Covrigi la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

500 ml ml Iaurt grecesc Iaurt grecesc
(10% grasime)
2 cesti ceasca Faina alba de grau Faina alba de grau
(cana de 250ml)
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Sare Sare
1 bucati bucata Oua Ou
2 linguri lingura Mix seminte Mix seminte

Covrigi la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(32)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt tava cuptorului.

Intr-un bol incapator punem cele 2 cani de faina, sarea, praful de copt. Adaugam cele 2 cani de iaurt.Amestecam cu o lingura pana avem o compozitie omogena.

Mutam aluatul pe masa de lucru, bine pudrata cu faina. Framantam pana avem un aluat elastic, carenu se lipeste de maini. Nu adaugam prea multa faina, pentru ca aluatul va deveni prea dens sicovrigii vor fi tari dupa coacere.

Taiem aluatul in 8 parti egale. Modelam bile de aluat, facem o gaura in mijloc, pentru a da formacovrigilor. Ii asezam in tava pe hartie de copt.

Ungem covrigii cu ou batut, apoi presaram mixul de seminte. Dam tava la cuptor 25-30 minute saupana covrigii sunt frumos rumeniti.Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: Puteti sa servitii covrigii simpli, exact asa cum sunt sau ii puteti taia in jumatate si umple cuprosciutto, unt, crema de branza, felii de cascaval etc.Este important sa folositi un iaurt gras, cum este iaurtul Pilos 10% grasime. Puteti inlocui iaurtul cu branza de vaci. Covrigii se pastreaza foarte bine 3-4 zile, in punga inchisa ermetic. Puteti foarte bine sa iicongelati si sa ii incalziti in cuptorul cu microunde. Sunt excelenti fierbinti, unsi cu putin unt.

Pentru varianta de Covrigi la cuptor dulci, puteti folosi iaurt cu fructe sau adaugati in compozitie5 linguri de zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Dupa coacere, puteti glazura covrigii dulcicu 80g zahar pudra vanilat, pe care il amestecati cu putina apa sau lapte. Veti obtine o glazuralichida, pe care o intindeti pe covrigii fierbinti cu o pensula de patiserie.