
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
150 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
150 ml ml | Apa Apa | |
7 g g | Drojdie Drojdie | |
50 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 linguri lingura | Zahar Zahar | |
2 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | |
Seminte de susan
Seminte de susan (pentru decor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCovrigi rasuciti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol mare amestecam faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Facem o gropita in mijloc si turnam laptele, apa si uleiul. Framantam pana avem un aluat omogen si elastic, care nu se lipeste de maini si de bol. Formam o bila din aluat si il lasam la dospit o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Cantarim apoi aluatul si il impartim in 8 parti egale, din care modelam 8 bile. Din fiecare intindem o foaie de aluat foarte subtire, sub forma de dreptunghi, de cca 25x15 cm (putem unge planseta cu putin ulei, desi aluatul nu este lipicios). Folosind un cutit pentru pizza sau un cutit foarte bine ascutit, taiem aluatul in fasii la cca 1-15 cm distanta, lasand un cm de margine, deci FARA a taia fasiile pana la capat. Incepem apoi dintr-un colt si rulam aluatul pe diagonala, pana avem un sul, apoi il rulam ca pe un melc.
Asezam cei 8 melciosi in tava, pe hartie de copt, ii acoperim cu un prosop curat si ii lasam sa dospeasca inca o ora, apoi ii ungem cu ulei de masline si ii presaram cu sare grunjoasa, susan sau mac. Coacem covrigii in cuptorul incins la 180°C timp de 20-25 minute sau pana sunt frumos rumeniti.
Spuneti si voi daca nu sunt cei mai simpatici acesti covrigi rasuciti! Plus ca sunt deliciosi proaspat scosi din cuptor, cu putin unt si o cana de iaurt, lapte batut sau sana! Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.