
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAluat de baza pentru paine
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Cerne faina, sarea, drojdia si zaharul intr-un vas mare. Fa o adancitura in centrul amestecului si toarna apa. Amesteca faina, incepand din exterior spre interior, pana cand aluatul capata forma unei bile. Cand compozitia este gata, pune-o pe o suprafata presarata cu faina si framant-o timp de 10 minute, pana cand devine omogena si elastica. Ca alternativa, poti folosi un robot de bucatarie pentru a framanta aluatul timp de 10 minute, la viteza mica.
Formeaza o bila din aluat si pune-o intr-un vas din sticla, uns cu putin ulei. Acopera vasul cu un servet de bucatarie umezit si pune-l intr-un loc cald, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce s-a dospit, framanta-l usor si apoi asaza-l intr-o tava de copt unsa. Lasa-l din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Cand totul e gata, pune la copt aluatul pufos, in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 15 minute, apoi redu temperatura la 190 grade si mai coace inca 20 de minute, pana se patrunde. Scoate tava din cuptor si pune-o la racit pe un suport metalic. Vei recunoaste simplu daca painea este coapta: loveste usor partea inferioara a bucatii de paine, aceasta trebuie sa sune a gol.