Dovlecei copti cu tofu coapta si Dukkah

Dovlecei copti cu tofu coapta si Dukkah

DificultateScazuta
Gatire45 min

Mod de preparare

    Taie cateii de usturoi in jumatati (ii poti lasa in coaja).

    Taie dovleceii in jumatati si amesteca-i cu ulei de masline, apoi asezoneaza. Asaza-i intr-o tava mare, pe hartie de copt si presara cimbrul si usturoiul. Coace-i timp de 20 de minute la 220°C sau pana cand se inmoaie si incep sa se umeneasca. Apoi scoate-i si pune-i pe un servet sa se scurga de ulei si asezoneaza. Asaza-i intr-o tava mica, presara dukkah (mix egiptean de seminte si nuci) si uleiul de masline si acopera-i cu foaie de copt. Coace-i timp de 10-15 minute, pana cand devin aurii si prind crusta.

    Inainte de servire, asaza bucati de tofu cald pe fiecare portie. La masa, presara inca putin dukkah si ulei de masline.