meriți să fii surprins
Dovlecei copti cu tofu coapta si Dukkah

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Dukkah Dukkah
(dupa gust)
350 g g Branza tofu Branza tofu
3 catei catel Usturoi Usturoi
Cimbru Cimbru
(dupa gust)
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)
2 kg kg Dovlecei Dovlecel

Dovlecei copti cu tofu coapta si Dukkah

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Taie cateii de usturoi in jumatati (ii poti lasa in coaja).

Taie dovleceii in jumatati si amesteca-i cu ulei de masline, apoi asezoneaza. Asaza-i intr-o tava mare, pe hartie de copt si presara cimbrul si usturoiul. Coace-i timp de 20 de minute la 220°C sau pana cand se inmoaie si incep sa se umeneasca. Apoi scoate-i si pune-i pe un servet sa se scurga de ulei si asezoneaza. Asaza-i intr-o tava mica, presara dukkah (mix egiptean de seminte si nuci) si uleiul de masline si acopera-i cu foaie de copt. Coace-i timp de 10-15 minute, pana cand devin aurii si prind crusta.

Inainte de servire, asaza bucati de tofu cald pe fiecare portie. La masa, presara inca putin dukkah si ulei de masline.