« Inapoi

Sirop de ciocolata si cafea

Diverse

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

25 Min.
(0)
Durată
Dificultate
0 Aprecieri
Sirop de ciocolata si cafea
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 25 Min.

Zaharul, zaharul vanilat, boabele de cafea si 500 ml de apa se aduc incet la fierbere, intr-o oala inalta, si se lasa sa fiarba la foc mic 5 min.

Intre timp se toaca ciocolata. Siropul se ia de pe foc si se topeste in el ciocolata. Se lasa sa se intrepatrunda 5-10 min. Apoi se aduce din nou la fierbere, se incorporeaza bine cacaua si se lasa sa fiarba la foc mic, cca. 5 min., amestecandu-se continuu. Siropul se trece printr-o sita si se toarna in sticle curate, clatite cu apa fierbinte. Se inchid sticlele si se lasa sa se raceasca. Sticlele incepute se pastreaza la rece si se consuma in scurt timp.

Sugestie: Siropul de cafea merge perfect cu inghetata de nuci sau de vanilie.