meriți să fii surprins
Cupe cu crema de ciocolata si cafea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 lingurite lingurita Cafea instant Cafea instant
150 ml ml Ciocolata neagra Ciocolata neagra
50 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
50 g g Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte
400 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
2 lingurite lingurita Zahar pudra Zahar pudra
50 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
Cafea boabe Cafea boabe
(pentru decor)

Cupe cu crema de ciocolata si cafea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(4)

Mod de preparare

Puneti intr-o ceasca o lingura de apa clocotita si dizolvati cafeaua espresso instant. Puneti ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, laptele si cafeaua intr-un bol termorezistent si fierbeti la bain marie, la foc mic. Amestecati pana se topeste si ciocolata devine neteda. Puneti bolul deoparte si lasati sa se raceasca putin.

Bateti frisca (jumatate, 200 ml) si incorporati-o in amestecul de ciocolata treptat, pana se omogenizeaza. Impartiti amestecul in cesti espresso (pe jumatate) si puneti-le la frigider in timp ce preparati crema pentru topping. Intr-un bol, bateti frisca ramasa cu putin zahar pudra, pana se formeaza ca o bezea.

Scoateti cestile din frigider si ornati cu ajutorul unei lingurite cu frisca pregatita, apoi puneti cateva aschii de ciocolata si 1, 2 boabe de cafea.