meriți să fii surprins
Ciocolata calda

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
E oficial iarna si vine Craciunul, deci...ciocolata calda devine bautura oficiala a sezonului! Cum era sa nu iti arat cea mai simpla si cremoasa ciocolata calda facuta in casa? Este o reteta extrem de simpla, dar extrem de savuroasa si usor de personalizat prin timpul de ciocolata folosit (alba, neagra, cu lapte) si condimente (scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare, anason)!

Ingrediente

250 ml ml Lapte Lapte
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
4 lingurite lingurita Zahar Zahar
2 lingurite lingurita Amidon Amidon
150 g g Ciocolata Ciocolata
Frisca Frisca

Ciocolata calda

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

10 min
(62)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-o craticioara pune pe foc, la flacara mica: laptele, smantana dulce, zaharul. Amesteca pana dau in clocot, apoi trage de pe foc.

Amesteca amidonul cu 2-3 linguri din amestecul de lapte, amesteca bine pana nu sunt cocoloase. Toarna peste restul de lapte.

Pas 1 - ciocolata calda

Pasul 2

Adauga si ciocolata taiata grosier, pune din nou pe foc si amesteca foarte bine.

Lasa la foc mic 3-4 minute sau pana arata ca o budinca subtire, care imbraca lingura.

Pas 2 - ciocolata calda

Pasul 3

Toarna in pahare si garniseste cu frisca batuta. Pe masura ce se raceste, ciocolata calda se ingroasa tot mai tare, ca o budinca super cremoasa. 

Pofta buna!

Pas 3 - ciocolata calda
Ciocolata calda
10 min

Ciocolata calda

Ingrediente

Lapte
250 ml
Frisca lichida
200 ml
Zahar
4 lingurita
Amidon
2 lingurita
Ciocolata
150 g
Frisca
Pas 1 - ciocolata calda
5 min

Pasul 1

Pas 1 - ciocolata calda

Intr-o craticioara pune pe foc, la flacara mica: laptele, smantana dulce, zaharul. Amesteca pana dau in clocot, apoi trage de pe foc.

Amesteca amidonul cu 2-3 linguri din amestecul de lapte, amesteca bine pana nu sunt cocoloase. Toarna peste restul de lapte.

Lapte: 250 ml
Frisca lichida: 200 ml
Zahar: 4 lingurita
Amidon: 2 lingurita
Pas 2 - ciocolata calda
3 min

Pasul 2

Pas 2 - ciocolata calda

Adauga si ciocolata taiata grosier, pune din nou pe foc si amesteca foarte bine.

Lasa la foc mic 3-4 minute sau pana arata ca o budinca subtire, care imbraca lingura.

Ciocolata: 150 g
Pas 3 - ciocolata calda
2 min

Pasul 3

Pas 3 - ciocolata calda

Toarna in pahare si garniseste cu frisca batuta. Pe masura ce se raceste, ciocolata calda se ingroasa tot mai tare, ca o budinca super cremoasa. 

Pofta buna!

Frisca
Ciocolata calda

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3