meriți să fii surprins
Banane caramel

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 lingurite lingurita Unt Unt
1 lingurite lingurita Esenta de rom Esenta de rom
1 bucati bucata Portocale Portocala
100 g g Frisca Frisca
1 linguri lingura Miere Miere
100 g g Stafide Stafide
100 g g Migdale Migdale
4 bucati bucata Banane Banana

Banane caramel

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(8)

Mod de preparare

1. Bananele decojite se taie rondele si se pun intr-o tigaie sa se rumeneasca in unt.

2. Portocala se stoarce pentru zeama iar migdalele se sfarama.

3. Se adauga esenta de rom si sucul de portocala, mierea si se mai lasa sa se inmoaie feliile de banane cateva secunde, miscand din cand in cand tigaia cat sa nu se lipeasca. Se pot amesteca usor cu o lingura de lemn, insa cu grija pentru a nu zdrobi fructul.

4. Se asaza in farfurii alaturi de frisca peste care se presara stafide si migdale.

Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.