meriți să fii surprins
Clatite cu bucati de ciocolata si sirop de artar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

100 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
50 g g Zahar Zahar
350 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
50 g g Unt Unt
2 bucati bucata Oua Ou
15 ml ml Esenta de vanilie Esenta de vanilie
1 praf praf Sare de mare Sare de mare

Clatite cu bucati de ciocolata si sirop de artar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(10)

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina, praful de copt si sarea. In alt bol incapator, amestecam ingredientele lichide (oua, lapte, unt, esenta de vanilie) si zaharul, amestecand cu telul pana sunt bine omogenizate. Cernem deasupra faina si continuam sa amestecam pana avem o compozitie fina, cremoasa, fara cocoloase de faina. Adaugam ciocolata tocata grosier sau banutii de ciocolata si amestecam.

Pentru copt, incingem bine plita pentru clatite sau tigaia, o ungem cu putin ulei si punem cca 2 linguri mari de compozitie pentru fiecare pancake. Le coacem la foc mediu spre mic, pentru a ne asigura ca sunt coapte foarte bine si la interior. Cand apar bule pe partea superioara a clatitei, este momentul sa le intoarcem. Le coacem pana sunt aurii si frumos rumenite pe ambele parti, apoi le scoatem pe un gratar de bucatarie sa se racoreasca putin.

Dupa cateva minute, le putem aseza una peste cealalta pe un platou, aceasta fiind modalitatea lor clasica de servire. Pofta buna!